کد خبر 1560744
تاریخ انتشار: ۱۰ دی ۱۴۰۲ - ۰۹:۴۴
سکه

از ابتدای امسال تاکنون ۱۶۰ هزار و ۲۱۵ فقره پرونده مهریه در حوزه اجراییه شعب سراسر کشور ثبت شده و از این تعداد، ۱۴۰ هزار و ۳۰۲ فقره پرونده رسیدگی و مختومه شده است.

به گزارش مشرق، بند «ب» ماده ۱۱۳ قانون برنامه ششم توسعه، مراجعه ابتدایی برای دادخواست مهریه به دادگاه‌ها را ممنوع اعلام کرده و متقاضیان ابتدا باید برای مطالبه و اجرای مهریه باید به ادارات ثبت اسناد مراجعه کنند. در این ماده قانونی آمده است: «مفاد اسناد رسمی لازم‌الاجراء از طریق ادارات اجرای مفاد اسناد رسمی لازم‌الاجرای سازمان ثبت اسناد و املاک کشور اجرا می‌شوند. ادارات مذکور مکلفند بلافاصله پس از تقاضای اجرائیه نسبت به شناسایی و توقیف اموال مدیون اقدام کنند. چنانچه مرجع مذکور نتواند ظرف مدت دو ماه از تقاضای اجراء، نسبت به شناسایی و توقیف اموال متعهد سند، اقدام کند یا ظرف مدت شش ماه نسبت به اجرای مفاد سند اقدام نماید، متعهدٌله سند می‌تواند با انصراف از اجرای مفاد سند به محاکم دادگستری رجوع نماید.»

سید صادق سعادتیان درباره وصول مطالبات مهریه توسط زوجه اظهار داشت: آمار پرونده‌های اجراییه مهریه از نظر پرونده‌های تشکیل شده یک درصد کاهش و از نظر پرونده‌های مختومه سه درصد افزایش نسبت به سال قبل شاهد هستیم.

آمار پرونده‌های اجراییه مهریه از نظر پرونده‌های تشکیل شده یک درصد افزایش و از نظر پرونده‌های مختومه سه درصد افزایش نسبت به سال قبل شاهد هستیم

وی تصریح کرد: مهریه حق است و هر زمان که زوجه بخواهد می‌تواند برای مطالبه آن درخواست بدهد و اکنون زوجه برای درخواست مهریه باید در هر دفتر اسناد رسمی ازدواج که واقعه عقد ازدواج در آنجا ثبت شده باشد مراجعه کند و در واقع، نیازی به مراجعه به دوایر اجرای ثبت یا مراجع قضایی در وهله نخست وجود ندارد بلکه پس از صدور اجراییه باید به دوایر اجراییه همان شهرستان مراجعه شود.

سعاتیان ادامه داد: پس از ثبت درخواست صدور اجراییه از طریق دفتر اسناد رسمی ازدواج، این درخواست به صورت الکترونیک در کارتابل اجرای اسناد رسمی قرار می‌گیرد و از تاریخ صدور اجراییه، مدیون (زوج) ۲۰ روز مهلت دارد تا نسبت به پرداخت دِین خود اقدام کند در غیر اینصورت با درخواست بستانکار (زوجه)، اموال مدیون اعم از منقول، غیرمنقول و حساب‌های بانکی و سهام و اوراق بهادار مدیون در بورس و هر آنچه از اموال وی که ارزش ریالی داشته باشد، شناسایی می‌شود.

پس از ثبت درخواست صدور اجراییه از طریق دفتر اسناد رسمی ازدواج، این درخواست به صورت الکترونیک در کارتابل اجرای اسناد رسمی قرار می‌گیرد و از تاریخ صدور اجراییه، مدیون (زوج) ۲۰ روز مهلت دارد تا نسبت به پرداخت دِین خود اقدام کند

معاون امور اسناد رسمی سازمان ثبت اسناد و املاک کشور افزود: در فرایند شناسایی اموال ممکن است خود زوجه به شناسایی اموال زوج کمک کند که در نهایت اموال مرد توقیف و مهریه وصول می‌شود.

وی اضافه کرد: چنانچه با صدور اجراییه بتوانیم مطالبات را وصول کنیم همه این فرایند بدون رجوع به مراجع قضایی و تنها در اجرای اسناد رسمی صورت می‌گیرد ولی اگر مالی شناسایی نشود و پرونده به اجرا نرسد، زوجه اختیار دارد پرونده را مختومه و از طریق دفاتر خدمات الکترونیک قضایی موضوع را در مراجع قضایی پیگیری کند.

سعادتیان گفت: در بازطراحی سامانه صدور اجراییه، نگاه سازمان ثبت اسناد و املاک کشور این است که مراجعه اولیه زوجه به دفتر اسناد رسمی ازدواج نیز حذف و همه فرایند درخواست اجراییه مهریه به صورت خودکاربری و غیرحضوری انجام شود.

منبع: ایرنا

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 9
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 1
  • IR ۰۹:۵۳ - ۱۴۰۲/۱۰/۱۰
    2 0
    بزرگترین آسیب که قوانین مهریه داره به فرزند آوری وارد میکه نمیشه نادیده گرفت من .من خودم از قربانیان مهریه هستم ...بعد از طلاق هم اصلا رغبتی واسه ازدواج مجدد ندارم ... پیوند انسانی که باید بالاترین معیار باشه با قوانین سخت گیرانه و غیر منطقی زن و مرد پاشونو به کلانتری وکیل دادگاه باز می کنه ...خروجیشم یه کینه از هم عالم ادم رد دل طرفی که مغذوب واقع شده میزاره ... ما نمی گینم نباید حمایتی از خانوم ها نباشه ..تو کشور پیشرفته وظیفه حمایت از خانوما هایی که متارکه می کنند بر عهده دلت هاست که متاسفانه تو کشور ما به آقایون برون سپاری شده
  • IR ۱۰:۰۲ - ۱۴۰۲/۱۰/۱۰
    3 1
    شهر پرشده از تیبا سفید سوار های مهریه بگیر
  • IR ۱۰:۱۷ - ۱۴۰۲/۱۰/۱۰
    2 3
    90درصد اینها نتیجه ازدواج های صورت گرفته ازطریق فضای مجازی و خیابانی هست!!!!!
  • خسروجردی IR ۱۱:۰۲ - ۱۴۰۲/۱۰/۱۰
    4 0
    کذشتها زندکی جوانها خیلی راحت برکزارمیشد الان میری خواستکاری عقد که خوانده شد فرداعروس خانم درخواست مهریه میکنه پسرمن جرات زن کرفتن نداره بااین اوصاف
  • IR ۱۱:۱۵ - ۱۴۰۲/۱۰/۱۰
    3 0
    هرکاری میکنید هر قانونی که گذاشتید که اینجور طلاق و زندان زیاد شده ، براساس سیره پیامبر و ائمه علیهم السلام نیست.ولی فقیه باید یه فکر اساسی بکنه. جامعه مون شده پر از فساد،مجرد و متاهل دارند گناه میکنند بخاطر ضعف ایمان، قوانین ازدواج اشتباه و نداشتن راه حل درست برای مشکلات زناشویی.
  • IR ۱۱:۲۸ - ۱۴۰۲/۱۰/۱۰
    3 0
    جوونها حق دارن که زن نمیگیرن!!!!!
  • IR ۱۳:۴۴ - ۱۴۰۲/۱۰/۱۰
    0 0
    سعاتیان ادامه داد: پس از ثبت درخواست صدور اجراییه از طریق دفتر اسناد رسمی ازدواج، این درخواست به صورت الکترونیک در کارتابل اجرای اسناد رسمی قرار می‌گیرد و از تاریخ صدور اجراییه، مدیون (زوج) ۲۰ روز مهلت دارد تا نسبت به پرداخت دِین خود اقدام کند در غیر اینصورت با درخواست بستانکار (زوجه)، اموال مدیون اعم از منقول، غیرمنقول و حساب‌های بانکی و سهام و اوراق بهادار مدیون در بورس و هر آنچه از اموال وی که ارزش ریالی داشته باشد، شناسایی می‌شود."واین یعنی تر زدن به هرچه زندگی مشترک!،خاک تو سر هرچه مجلس و مجلس نشین!.
  • هادی IR ۱۶:۱۵ - ۱۴۰۲/۱۰/۱۰
    0 0
    مبارک قوانین کلاهبردار پرور ایران.
  • هادی IR ۱۶:۲۰ - ۱۴۰۲/۱۰/۱۰
    1 0
    با این قوانین فاجعه انتظار دارن ملت ازدواج هم بکنن. طرف بدهکاره اینجور اموالش رو لیست نمیکنن. ولی واسه مهریه تا فیها خالدونت رو می‌گردن تا پولشو بدن به زنه. تمام قوانین جمهوری اسلامی با هم تناقض داره. قشنگ معلومه یه عده نفوذی و اجنبی نشستن واسه بند بندش فکر کردن تا جامعه رو از هم بپاشونن. مبارک آقایون مسئول.

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس